ORBÁN VIKTORNAK ÜZENT A ROMÁN POLITIKUS, BLÁGA TÜNDE GYŐZELME KAPCSÁN!

Blága Tünde fejére került a korona a Miss Universe Hungary versenyen. Ebben semmi különleges nincs, hiszen az új királynő, aki Magyarországot képviseli majd a világversenyen, ékszerboltot is nyithatna, annyi koronát nyert már számos nemzetközi szépségversenyen. Elismeréseivel egyszerre képviselve Magyarországot és Erdélyt is. Ugyanis Blága Tünde Erdélyben, Hargita megyében, egy kis faluban, Hidegségben született és 2016-ban megválasztották az Erdély Arca szépségverseny győztesének is, majd egy évvel később ő lett Miss Románia Szépség-nagykövete. Valószínűleg eme tényekre reagált Radu-Mihai Cristescu, a román képviselőház tagja (Szociáldemokrata Párt), aki szellemes-csípős poszttal üzent Orbán Viktornak, Magyarország miniszterelnökének, Blága Tünde szépségkirálynő győzelme után.


Forrás: Blága Tünde - Joseph Falcon Photography, Orbán Viktor - Wikipedia, Radu Cristescu - Facebook


"A Miss Universe Hungary 2023 címet egy román lány, Blága Tünde nyerte, aki csíkszeredából származik. Viktor, tekintsd ezt kölcsönnek és semmi többnek..." - olvasható Radu Cristescu Facebook oldalán a gratuláció, melynek sorai között mindenki azt olvas ki, amit akar.

Forrás: Radu Cristescu Facebook oldala


Blága Tünde amúgy nagyon büszke a származására, melyről a Hideg Korona című nemrég megjelent könyvében is hosszasan ír. 2018-ban pedig a Velvet-nek nyilatkozott az identitását érintő kérdésben:

"Magam is meglepődtem, amikor engem küldtek ki a Fülöp-szigetekre, hogy Romániát képviseljem. Nagyon jól telt a szépségverseny, de mindig is magyarként szerettem volna indulni, és picit zavart a tudat, hogy magyar az anyanyelvem és nem is igazán beszélek románul, és én képviselem Romániát. Ekkor kaptam is támadásokat. De az embereknek nem lehet megfelelni, mindig is problémát okozott, ha egy erdélyi magyar lány romániai versenyen indult, mert az hátránynak számított, és ha magyarországi versenyen vettem részt, akkor románoztak. Ekkor eldöntöttem, hogy többet Románia képviselőjeként nem fogok versenyezni. Azóta több felkérést is visszamondtam.".

A győzelem pillanata. / Forrás: Blága Tünde, Miss Universe Hungary


A Budapest Eye csapata szívből gratulál Blága Tündének a győzelemhez és nagyon szurkolunk, hogy a Miss Universe nemzetközi versenyről is koronával a fején távozzon!

Exkluzív interjúnk a Miss Universe Hungary királynőjével hamarosan...

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések