HÚSVÉTI GÁLAKONCERT A BUDAPESTI OPERETTSZÍNHÁZBAN!

A nagyközönség fokozott érdeklődésének eleget téve 2024. március 29-én, nagypénteken 19 órától újra hallható lesz Andrew Lloyd Webber Requiem című lélekemelő miséje a Budapesti Operettszínház Emberfia című húsvéti koncertjén.



A világhírű musicalszerzőnek édesapja emlékére írt műve nem először szólal meg az Operettszínház művészeinek tolmácsolásában. A színház 2021. évi adventi hangversenyén megtisztelték a társulatot a történelmi egyházak képviselői, köztük Horváth Zoltán protonotárius kanonok esperes. A Terézvárosi Avilai Nagy Szent Teréz-templom plébánosa akkor elmondta: régóta dédelgetett álma, hogy templomi, liturgikus környezetben, a szentmise részeként minél többen hallhassák az évtizedek óta töretlen sikernek örvendő darabot. Kiss-B. Atilla Kossuth-díjas operaénekes, a Budapesti Operettszínház főigazgatója – aki korábban maga is énekelte a Requiem tenorszólóját – nyitott volt a felvetésre, így magyarországi templomi környezetben először 2022. november 2-án, halottak napján, majd november 4-én, az Operettszínházban egy megindító musicalgálával együtt csendült fel a Requiem. A nagy sikerre való tekintettel a színház a 2023-as év húsvéti ünnepkörének idején újra műsorra tűzte a felemelő kompozíciót, így szinte már hagyománnyá vált, hogy ilyenkor a társulat tagjai a közönséggel együtt emlékeznek Jézus kereszthalálára. Az előadásról így írt a kritika: „Az intézmény főigazgatója a zajos, pezsgős premierek után a világhírű musicalszerzőhöz fordult, hogy méltán népszerű művével és a színház sztárénekeseivel együtt különleges utazásra hívja a közönséget. A teátrum vezetése már korábban is hitet tett zenekara, énekkara és balettkara mint önálló, szuverén művészi értéket képviselő együttesei mellett. Éppen ezért, bár első hallásra talán különösnek tűnhetett, a fentiek alapján talán mégsem az, hogy éppen az Operettszínházban volt hallható és látható Webber ikonikus műve.”

Homonnay Zsolt


A 2024. március 29-én, nagypénteken 19 órától kezdődő koncert első részében elhangzik Andrew Lloyd Webber Requiemje Fischl Mónika, Ninh Duc Hoang Long és a Kodály Zoltán Magyar Kórusiskola növendékei: Csapó Zsombor és Kovács-Gombos Domonkos, valamint a Budapesti Operettszínház Zenekara és Énekkara előadásában. Az est második felében húsvéti musicalgálával várja a közönséget Bordás Barbara, Füredi Nikolett, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes és Serbán Attila, akik többek között olyan népszerű musicalekből és rockoperákból énekelnek részleteket, mint a Jézus Krisztus Szupersztár, az István, a király és A nyomorultak. Felcsendül mások mellett a Getshemane, Mária Magdolna dala, Esmeralda imája és Jean Valjean imája is.

A Budapesti Operettszínház Zenekarát és Énekkarát Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, az énekkar karigazgatója Szabó Mónika, a koncert Bori Tamás rendezésében kerül színre. Az Operettszínház nagypénteki előadása minden bizonnyal lélekemelő este lesz minden néző számára.






Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések