"FALL IN LOVE WITH BUDAPEST" - MEGÚJUL A SPOON HAJÓ A DUNA-PARTON!

 "Fall in Love with Budapest"

A Spoon The Boat célja, hogy olyan impresszív élményt nyújtson, amellyel vendégeit menthetetlenül szerelembe ejti Budapesttel. Olyan kozmopolita fine bistro-t kínál, ami jól ötvözi a hagyományos magyar kortárs konyhát az aktuális nemzetközi kínálattal. A Spoon egy extravagáns, túlzásoktól nem mentes belső világú étterem, terasz és lounge, amely a magyar és nemzetközi vendégeknek szerethető, közérthető bisztrókonyhát kínál. A cél, hogy a Spoon az ide érkező turisták és vendégek számára a „kihagyhatatlan budapesti pillanatok” közé kerüljön, amelyről várhatóan nem csak a magas színvonalú és minőségi szolgáltatás gondoskodik, hanem az egyedülálló panoráma is.




JELEN ÉS JÖVŐ


Lánchíd, Budai Vár, Várkert Bazár és a gyönyörű Duna – egy helyről


A Spoon The Boat kiemelkedő bakancsilistás hely: egyedi lokációval és látványvilággal rendelkezik. Az ikonikus budapesti panoráma különlegességét 1600 négyzetméternyi vendégtérből lehet megcsodálni, ezen belül 2 belső terem, 1 télikert, 2 panorámás terasz, 3 konyha és 4 bárpult gondoskodik a vendégek minden igényét meghaladó kiszolgálásáról. Az extravagáns enteriőrnek köszönhetően a hajón beüli különböző helyszínek is változatos hangulati sokszínűséget biztosítanak.

A covid óta rendezvényhelyszínként működő hajókomplexum 2023 áprilisától á’ la carte éttermi szolgáltatásokkal kibővülve működik tovább. Az elmúlt néhány hónapban több felújítás is történt, de ezalatt megőrizték a Spoon eredeti stílusjegyeit. Gépészetileg is megújult és arculati ráncfelvarrások történtek.

GASZTRONÓMIA


Célunk, hogy a város és a hely rajongóivá tegyük külföldi és hazai vendégeinket, akik másokkal is megosztják ezt az érzést és rendszeresen visszatérnek. A Spoonon a komplex élmény egyik hangsúlyos eleme a gasztro-kínálat, mely összeállításánál és prezentálásánál ezt a fő célt vettük figyelembe. A lokáció, a panoráma és a gasztronómia együttesével kívánjuk a felejthetetlen és különleges vendégélményt biztosítani, az egyedi kilátáshoz méltó vendéglátást adni.

A Spoon egy olyan kozmopolita fine bistro stílust képvisel, ami tartalmazza és jól ötvözi a hagyományos magyar kortárs konyhát az aktuális nemzetközi kínálattal. A Spoon egy extravagáns, túlzásoktól sem mentes belső világú étterem, terasz, lounge, amely – szerintünk - a magyar és nemzetközi vendégeknek jó, szerethető, közérthető bisztrókonyhát kínál.

A fine bistro stílus elnevezés egy olyan alkalmi étkezésre utal, amely ötvözi a hagyományos bisztrókonyha elemeit kortárs technikákkal és bemutatással. Az étlapon szerepelnek a magyar kortárs konyha klasszikusai és a kozmopolita fine bisztró stílus nemzetközi ételei. Tálalása nem kötött, van mód az impulzív, divatos, szenvedélyes megjelenítésre, de a hagyományos kínálati megjelenítésre is. Alapanyagválasztékban szabad, jól ötvözi a különféle konyhákat, de nem a fúzióra törekszik, csak a könnyed városi étkezésre. Technológiában professzionális, jellemzően early bird a bevezetésben, de nem molekuláris konyha. Minőségében magas, kifinomult, de nem alkalmi-ünnepi jellegű, így lehet vendégszerető, smart casual.

A Spoon nem elkötelezett egyetlen irányzat mellett sem, nyitott a mindekori legjobb városi kínálat folyamatos nyomon követésére. A konyha magyar és európai alapokon nyugvó ízeket prezentál, amelyek finom, de nem újra gondolt csavarokat rejtenek a közönség által jól ismert ételekben. Kifogástalan szezonális alapanyagokból felépített, viszonylag szűk menüsort gyorsan felszolgálni tudó étterem, amely képes időről időre megújulni.
Tavasztól késő őszig a terasz bárja, a bor, sör és koktélkínálat mellett külön bármenüvel és snackekkel várja vendégeit.

KOVÁCS ÁRPÁD SÉF


Forrás: gourmetriporter.hu / Balkanyi László 


A főiskola után Siófokról Budapestre költözött, ahol az ország legjobb éttermeiben tanulhatott. A szakmai alapokat a Lou-Lou-ban Chritophe Deparday-től, egy híres francia Cheftől, valamint a Bábelben, a két Michelin-csillaggal rendelkező Pesti István Cheftől tanulhatta meg. Elsőként 30 évesen kérték fel konyhafőnöknek Pécsre, az Enoteca Corso-ba. Az elmúlt években vezette a 21 Magyar Vendéglőt, a Pierrot éttermet, a Vár: a Speiz éttermet és a La Perle Noirt is. Élete eddigi legizgalmasabb kihívásának tartja a Felix Kitchen and Bar megnyitását és Budapest legjobb éttermei közé emelését. A Spoon hajón az összes eddigi tapasztalatát kamatoztatni tudja, és mint mondja: egy olyan csapattal van lehetősége együtt dolgozni, akik örömmel járnak dolgozni, ez pedig a közösen megkomponált ételeken is érződik.
 
„Mindig azt csináld, amit igazán szeretsz, mert abban tudsz igazán jó lenni!”

A MÚLT


A Spoon The Boat 2002 óta működik sikeres rendezvény- és étteremhajóként. Korábban László Árpád (akinek nevéhez több, ismert éttermi történet is fűződik) vásárolta meg és építette fel kifejezetten az elképzelt céloknak megfelelően. A Spoon korábban egyszerű teherszállító hajóként működött, majd a kívánt, magas színvonalú építészeti, belsőépítészeti átalakításoknak köszönhetően nyerte el jelenlegi formáját.

A pesti rakpart egyedülálló panorámával rendelkező emblematikus rendezvény- és étteremhajója 2020. augusztus 20-án került az Eventrend Group égisze alá. Ekkor a gasztronómia-vendéglátás, rendezvényszervezés és hotelüzemeltetés területén működő, 30+ éves múlttal rendelkező cégcsoport vezetőivel az állóhajó tulajdonosai hosszútávú bérleti szerződést kötöttek.

Az Eventrend Group alapító tulajdonosai és vezetői, Nagy Gábor és Kőrössy Zoltán nyitottak voltak a megkeresésre, hiszen már évekkel ezelőtt tárgyaltak az együttműködésről, így az egyeztetések mindenki számára kedvező megállapodással zárultak. Mivel az átvétel a Covid-19 járvány erősen kiemelt szakaszában történt, a többszöri karantén elrendelése nem tette lehetővé a teljes nyitást, így – amikor lehetett – a Spoon The Boat rendezvényhajóként működött.


A SPOON HELYSZÍNEI




Cafe: A Lánchíd szomszédságában, a Budai Várral szemben, a Duna vizén együtt is megtalálható a kifogástalan szerviz, a varázslatos gasztronómia és a legszebb panoráma. Különleges hely, amely 90 fős befogadóképességével alkalmas a családi és üzleti megbeszélésekhez, valamint nagyobb rendezvények megtartásához egyaránt. A budai Királyi Vár az ablakokkal szemben helyezkedik el, annak festői látképe végig kíséri az ebédet vagy a vacsorát.


 
Lounge: Könnyed elegancia és rendezvényhelyszín. A terem befogadó képessége 130 fő, mely a legkülönbözőbb elrendezésekben ölt formát. A belső design lehetőséget biztosít arra, hogy a nem öltönyös, de elegáns hangulatot kereső vendégek egy igazi lounge élménynek legyenek részesei. Óriás tévékkel, kiváló mixerekkel és a Budai Vár – Lánchíd panorámájával várjuk Önöket.



Télikert: 55 fővel a város szívében, egy varázslatos üvegterem, minden oldalról ablakokkal. A hangulat hófehér, a fűtés és a hűtés a teljesen zárt termek kényelmét biztosítja.


 
Terasz: Ha a tökéletes helyszínt keresnénk egy romantikus vacsorához vagy egy üzleti megbeszéléshez, nagy valószínűséggel a google is a Spoon Teraszt ajánlaná. A Spoon hajó legbecsesebb része a Terasz, mert szinte minden rendezvénytípushoz – az esküvőtől a céges ebédig – kifogástalan választás, a Terasz nyújtotta kilátás mellett minden garantáltan tökéletes lesz. Amíg élvezzük a Séf és csapata által biztosított kulináris élvezeteket, addig nyugodtan megpihentethetjük szemünket a Budai Vár és a Lánchíd alkotta harmónián.

A SPOON KÖRÜL A VILÁG



A Spoon páratlan panorámával rendelkezik. Nincs még egy budapesti rendezvényhelyszín-és étterem, amely egy helyről nyújt rálátást a Budai Várra, a Várkert Bazárra, a Dunakorzóra, a Dunára és a Lánchídra.
 

Dunakorzó


A Dunakorzó Budapesten, a Duna bal partján, a Belvárosban, a Széchenyi lánchíd és az Erzsébet híd közötti gyalogos zóna, a helyiek és a turisták körében is kedvelt sétálóutca. Ötcsillagos szállodák, éttermek, kávézók, kiülős bárok és kaszinók szegélyezik. A Pesti Duna-partot már a 19. század második felében is szállodák, műemlékek jellemezték. A korzón műalkotás és műemlék épület is található, például a Kiskirálylány bronzszobra, a Pesti Vigadó és Széchenyi István szobra a Magyar Tudományos Akadémia előtti Széchenyi téren. A Világörökség listáján szerepel.

Budai Vár


A Budavári Palota Budapest egyik legfőbb kulturális és turisztikai központja, egyben a volt királyi palota. A Budai Várnegyed részeként 1987 óta része Budapest világörökségi helyszíneinek. A gótikus stílusú királyi palota már az 1300-as évek közepétől épült és építése eltartott az 1400-as évek végéig, így Nagy Lajos, Zsigmond és Mátyás királyaink idején is mindvégig bővítették és díszítették a magyar uralkodók lakhelyét. 1541-től a törökök megszállásának idején a palota állapota romlásnak indult, és az 1686-os ostrom és visszafoglalás során is igen komoly károk keletkeztek a várban és a Várnegyed épületeiben egyaránt. A helyreállítás során már a barokk stílusjegyek érvényesültek, ám megmaradtak a gótikus és a reneszánsz stílus részei is. 1715-ben megkezdődött a palota bővítése egy kisebb méretű barokk kastéllyal, majd a 19. század végén Ybl Miklós és Hauszmann Alajos közreműködésével hozzáépült egy hátsó szárny, mellyel megkétszereződött a palota területe. A Mária Terézia-szárny Duna felé néző homlokzata is meg lett növelve és ekkor kapta meg a barokk és neobarokk kupoláját. A palota épületében a szecessziós elemekkel díszített úgynevezett Krisztinavárosi-szárnyban 1985-től található meg az Országos Széchényi Könyvtár, valamint a palotában székel a Magyar Nemzeti Galéria és a Budapesti Történeti Múzeum is.

Várkert Bazár


A Várkert Bazár (más néven: Várbazár) Budapest I. kerületében található, az Ybl Miklós téren. Kiemelt műemlék, a világörökség része. Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen. Eredetileg kereskedelmi funkciót töltött be, árkádsorai egykor üzletekkel voltak tele. 1884-ben Strobl Alajos volt az első szobrász, aki a bazár árkádsorán saját műtermet tudhatott a magáénak. Őt még körülbelül nyolcvan művésztársa követte az elkövetkezett száz év során. 1961 és 1984 között Budai Ifjúsági park néven működött. Számos zenei rendezvénynek, koncertnek adott otthont. Állapota az 1980-as évektől fogva folyamatosan romlott, mely az épület teljes lezárásához vezetett. A felújítást 2011-ben határozták el; a finanszírozás, tervezés és a közbeszerzés után a kivitelezés 2013 nyarán kezdődött. Az építkezés 8,9 milliárdos összköltségéből 6,7 milliárd forint EU-támogatás volt. 2014. április 3-án adták át az elkészült műemléki részt. A felújítás második ütemében multifunkcionális rendezvényközpontot, 300 férőhelyes mélygarázst és reneszánsz kertet alakítottak ki. 2014 augusztus 29-én nyitották meg újra.
 

Lánchíd


A Széchenyi lánchíd a Buda és Pest közötti állandó összeköttetést biztosító legrégibb, legismertebb híd a Dunán, a magyar főváros egyik jelképe, egyben az első állandó híd a teljes magyarországi Duna-szakaszon. Építését gróf Széchenyi István kezdeményezte, és finanszírozását báró Sina György szervezte, a legnagyobb adományt is ő adta a klasszicista stílusban tervezett híd megépítésére. A munkálatok 1839-ben kezdődtek, a kész hidat 1849. november 20-án avatta fel Haynau. Tervezője az angol William Tierney Clark, a kivitelezés irányítója a skót származású Adam Clark volt. Utóbbiról nevezték el az Alagút és a Lánchíd közötti teret (Clark Ádám tér). A hídfők kőoroszlánjait Marschalkó János lőcsei szobrászművész készítette. A híd megépítésének teljes költsége 6,575 millió aranyforintot tett ki, ebből maga a híd 4,4 millióba, az összköltség kétharmadába került. A II. világháború végén a visszavonuló német hadsereg felrobbantotta maga mögött. Az újjáépített, némileg kiszélesített hidat első felavatásának 100. évfordulóján nyitották ismét meg. Legutóbb 1986–1988 között újították fel, jelenleg az évek óta tartó rekonstrukció vége felé tartunk.
 

EVENTREND GROUP

Az Eventrend Group több mint három évtizednyi tapasztalattal rendelkezik kávéházak, éttermek, szállodák üzemeltetésében, valamint rendezvényszervezésben. A cégcsoporthoz jelenleg 31 projekt tartozik, és mintegy 800 munkavállalót foglalkoztat. Az Eventrend Grouphoz kötődik mintegy 20 gasztronómiai vállalkozás, többek között a Gundel Étterem, a New York Kávéház, a Centrál Kávéház, a Spoon the boat, a Főőrség Kávéház, a Városliget Café, a Séf Asztala, a Symbol, a Groupama Aréna vagy a Müpa catering szolgáltatása, emellett 24 budapesti rendezvényhelyszínen 79 egyedi rendezvényterem értékesítése is. Jelenleg Magyarországon és Csehországban vannak jelen a vendéglátás piacán.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések